Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Psiholog: Emoțiile puternice influențează calitatea rezultatelor la examenele de BAC

© SputnikCezara Dilevschi
Cezara Dilevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru mulți elevi, emoțiile trăite în timpul examenelor de BAC constituie o problemă care îi împiedică să-și manifeste aptitudinile și cunoștințele, chiar dacă s-au pregătit intens de aceste teste. Școlarii nu știu cum să-și gestioneze emoțiile, iar în consecință rezultatele nu sunt satisfăcătoare.
Psiholog: Emoțiile puternice influențează calitatea rezultatelor la examenele de BAC

Psihologul Cezara Dilevschi a enumerat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" care sunt tehnicile de pregătire pentru susținerea examenului cu succes de către elevi.

"Există o varietate de tehnici, dar ele funcționează atunci când le practici cu regularitate, în stare de liniște. Sunt niște exerciții de relaxare și de gestionare a emoției de anxietate, care pot influența pozitiv rezultatul final", a declarat psihologul.

Care sunt tipurile de stres și cum se manifestă acestea? Cum trebuie să se comporte un profesor ca să ajute elevul să depășească emoțiile? Ce impact au camerele de supraveghere asupra copilului? Găsiți răspuns la aceste întrebări în fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0