Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grav: Un medic de la Penitenciarul Pruncul, trimis în judecată pentru malpraxis

© Sputnik / Мирослав РотарьPenitenciar
Penitenciar - Sputnik Moldova
Abonare
Un medic a fost trimis în judecată din cauza decesului unei deținute în vârstă de 27 de ani.

CHIȘINĂU, 12 iun — Sputnik. Un medic endoscopist din cadrul Secţiei Medicină Generală a Penitenciarului Nr.16 „Pruncul" a fost trimis în judecată, fiind acuzat de încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul pacientei.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Deţinut, decedat în penitenciar: Detalii privind cauzele morţii

Potrivit procurorilor, în dimineaţa zilei de 12 octombrie 2017, aflându-se în sala de diagnostic din cadrul Penitenciarului „Pruncul", în timpul efectuării bronhoscopiei cu biopsie unei deținute în vârstă de 27 de ani, medicul a încălcat din neglijență regulile și metodele de acordare a asistenței medicale. Din cauza neglijenței sale, peste două ore, femeia a murit.

Conform raportului de expertiză judiciară, decesul deţinutei a survenit în urma şocului anafilactic (reacţie alergică la introducerea medicamentelor anestetice).

Experţii au ajuns la concluzia că necesitatea efectuării bronhoscopiei deţinutei nu a fost argumentată, consecinţele actului medical generând dezvoltarea şocului anafilactic ca reacţie alergică la „Lidocaină".

Emoționant: Iată ce au făcut mai mulți deținuți de la penitenciarul Soroca>>>

Dacă va fi găsit vinovat, medicul, în vârstă de 43 de ani, riscă până la trei ani privașiune de libertate cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi până la cinci ani.

Fluxul de știri
0