Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cel mai temut bombardier rusesc, prezentat de o revistă americană

© Sputnik / Vladimir Sergueev / Accesați arhiva multimediaТренировка групп парадного строя авиации к параду Победы
Тренировка групп парадного строя авиации к параду Победы - Sputnik Moldova
Abonare
O revistă americană a vorbit despre viitorul bombardier strategic rusesc PAK-DA, care va fi dotat cu rachete hipersonice. Cand va fi lansat.

BUCUREŞTI, 10 iun — Sputnik, Doina Crainic. Viitorul bombardier strategic rus PAK-DA ar trebui să fie produs în 2025-2026 și va fi dotat cu rachete hipersonice de tip Kinjal, scrie revista americană The National Interest.

Rusia urmează să dezvolte cel mai puternic bombardier strategic al său, care va înlocui, în zece ani, toate bombardierele Armatei aeriene ruse, mai notează publicaţia.

Un bombardier supersonique Tu-22M3 - Sputnik Moldova
Rusia
Un nou bombardier supersonic rus este pe punctul de a-și desface aripile

Această aeronavă PAK-DA este dezvoltată de producătorul de aeronave Tupolev.

Conform ultimelor previziuni, PAK-DA va fi creat în 2025-2026, iar producția în masă va începe în 2028-2029. Inițial, urma să fie finalizat în 2019, dar producerea lui a fost întârziată de crearea bombardierului Tu-160M2.

Publicaţia scrie că principalele funcții ale viitorului bombardier rus sunt puţin cunoscute. Este probabil să fie dotat cu noile versiuni de rachete de croazieră aer-sol Kh-55SM și Kh-102. Armamentul principal va fi constituit din rachete hipersonice de tip Kh-47M2 Kinjal.

Este puțin probabil ca rachetele Kinjal să fie instalate în afara aeronavei, care va fi invizibilă. Tehnologia propulsorului hipersonic utilizată în cazul Kh-47M-2 ar putea fi folosită pentru rachete de dimensiuni mai mici cu care ar putea fi dotat bombardierul PAK-DA.

Publicaţia citează informații din surse publice potrivit cărora PAK-DA va fi o aeronavă cu două propulsoare hipersonice capabilă să acopere o distanță de aproape 15.000 kilometri fără să aibă nevoie de realimentare. Greutatea acesteia va fi de 130 de tone. Viitorul bombardier va fi capabil să aterizeze pe orice aerodrom, ceea ce înseamnă că nu va necesita, pentru aterizare, o pistă lungă.

Fluxul de știri
0