Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filip Kirkorov, decorat de preşedintele Igor Dodon

© Sputnik / Дмитрий ОсматескоПрисуждение Киркорову звания Народного артиста Молдовы
Присуждение Киркорову звания Народного артиста Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul interpret din Rusia, Filip Kirkorov, a venit în Moldova la invitaţia şefului statului pentru a participa la Festivalul Căpșunelor și Mierii.

CHIŞINĂU, 10 iun — Sputnik. Artist din Federația Rusă Filip Kirkorov a fost decorat astăzi de către preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu titlul onorific „Artist al Poporului".

„În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea şi propagarea artei muzicale, pentru contribuţie la consolidarea relaţiilor culturale moldo-ruse, am conferit interpretului de muzică ușoară, compozitorului și producătorului din Federația Rusă, domnului Filip Kirkorov titlul onorific „Artist al Poporului", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului i-a urat succese în activitatea de creaţie, asigurându-l că este oricând binevenit în țara noastră.

Kirkorov se află în Moldova la invitația preşedintelui Dodon, pentru a participa la Festivalul Căpșunelor și Mierii, care se desfăşoară la Sadova.

Preşedintele a menţionat că Filip Kirkorov și-a început cariera artistică, la mijlocul anilor ʼ80, anume în Moldova. Totodată, artistul a compus piesa cu care trupa "DoReDoS" a reprezentat Republica Moldova la concursul internațional Eurovision-2018, susținând și promovând activ trupa în cadrul acestei competiții muzicale. Astfel, interpreții din Moldova au reuşit să ajungă în Top 10 printre cele 43 de țări participante la concurs.

Fluxul de știri
0