Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro, prăbuşire totală: Ce se va întâmpla luni cu cursul valutar

© Sputnik / Eyetronicmonete euro
monete euro - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Naţională a stabilit cursul de schimb al leului moldovenesc faţă de valutele principale pentru prima zi a săptămânii viitoare - moneda europeană este în cădere liberă.

CHIŞINĂU, 10 iun — Sputnik. Banca Naţională a Moldovei a prezentat ratele oficiale de schimb pentru ziua de luni, 11 iunie.

Euro - Sputnik Moldova
Societate
Bancnotele de 500 de euro pe cale de dispariție? Ce faci dacă băncile nu le acceptă

După ce euro a demonstrat în ultima perioadă o „ofensivă" în raport cu leul moldovenesc, următoarea săptămână valuta unică europeană o va începe cu cădere dramatică. Astfel, luni euro se va deprecia în raport cu moneda naţională cu tocmai 15 bani şi va costa 19,7395 de lei.

Dolarul nu se va simţi nici el prea bine şi va ceda poziţiile. Valuta americană va începe săptămâna cu o depreciere uşoară şi va costa 16,8167 de lei.

Hrivna ucraineană, dimpotrivă, se apreciază, însă neesenţial. Luni aceasta va fi vândută cu 0,6432 de lei. Va ceda uşor şi rubla rusească, care va costa 0,2674 de lei. Ca de altfel şi leul românesc, rata de schimb fiind de 4,2373 lei.

Fluxul de știri
0