Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandal în Germania: Cum a fost posibil ca ucigaşul Susanei să fugă din ţară

© AFP 2024 / GEOFFROY VAN DER HASSELTСотрудники немецкой полиции
Сотрудники немецкой полиции - Sputnik Moldova
Abonare
Scandal în Germania după reţinerea în Irak a unuia dintre suspecţii care ar fi violat-o şi ucis-o cu bestialitate pe minora originară din Moldova. Toţi se întreabă cum a fost posibil ca acesta să iasă neobservat din ţară.

CHIŞINĂU, 9 iun — Sputnuk. Autorităţile germane au anunţat că tânărul irakianul suspectat de violul și omorul minorei care are origini moldovenești a fost arestat. Ali Bashar, în vârstă de 20 de ani, a fost reţinut în nordul Irakului, după ce pe numele lui a fost emis un mandat internațional de arest.

După săvârşirea crimei odioase, acesta a fugit din Germania împreună cu întreaga familie, Ali Bashar mai având încă cinci fraţi.

Chiar dacă presupusul criminal a fost reţinut, rămâne întrebarea cum a fost posibil ca refugiatul căruia i-a fost refuzat azilul în Germania, să poată ieşi din ţară neobservat de nimeni.

Ситуация на месте теракта в Берлине - Sputnik Moldova
Societate
Moldoveancă minoră, violată și ucisă în Germania de imigranți: Detalii șocante - Video

Potrivit portalului germania.one, la plecarea din Germania, pe 1 iunie, Ali Bashar şi familia sa au făcut uz de documentele care le sunt eliberate străinilor ce nu au paşapoarte naţionale (Laissez-Passer).

Problema este că paşaportul respectiv a fost eliberat de Consulatul General al Irakului la Frankfurt doar în arabă, iar fotografia ataşată nu rea una biometrică, adică nu putea fi identificată de aparatura specială. Astfel, pe aeroportul din Düsseldorf, nimeni nu a observat că numele indicat în document nu coincidea cu cel din biletul de avion.

Preşedintele sindicatului poliţiştilor germani, Rainer Wend, consideră că acest este un adevărat scandal.

„Orice companie trebuie să ştie exact cine se află la bordul aeronavei", a declarat acesta.

Totodată, purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Lufthansa a comunicat că pentru cursele spre Turcia sau Arbil, aflat în nordul Irakului, nu este prevăzută procedura de comparare a datelor din paşaportul străin cu cele din biletul de îmbarcare.

Irakianul care a violat-o și ucis-o cu bestialitate pe Susanna a fost reținut – Detalii>>>

Amintim că Susana, o minoră de 14 ani cu origini moldoveneşti, a fost mutilată și omorâtă cu cruzime în orașul Wiesbaden, Germania. Corpul neînsuflețit al fetei a fost găsit în data de 7 iunie. Minora a dispărut în data de 22 mai. Familia a început să o caute, iar ulterior a alertat poliția. După zile întregi de căutări disperate, fata a fost găsită fără suflare într-o râpă din apropierea orașului Wiesbaden.

Poliția din Germania suspectează de crimă două persoane: un cetățean turc în vârstă de 35 de ani și un imigrant irakian de 20 de ani.

Fluxul de știri
0