Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aceste mașini nu vor avea dreptul să circule pe drumurile publice din Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaAutomobil evacuat - poză simbol
Automobil evacuat - poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul a fost elaborat de Guvern, care solicită Parlamentului examinarea în mod prioritar a respectivei inițiative legislative.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Toate automobilele care au volanul amplasat pe partea dreaptă nu vor avea dreptul să circule pe drumurile din Republica Moldova pe timp de noapte. O inițiativă legislativă în acest sens a fost avizată de mai multe comisii permanente din Parlamentul de la Chișinău.

Automobil, parcare, Chişinău - Sputnik Moldova
Societate
Atenție șoferi: Tâlharii au inventat o nouă metodă de a fura mașini

Proiectul a fost elaborat de Guvern, care solicită Parlamentului examinarea în mod prioritar a respectivei inițiative legislative. 

Astfel, va fi interzisă circulația pe drumurile publice pe timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă a autovehiculelor care au amplasat volanul pe dreapta, cu excepția vehiculelor aflate în trafic internațional. 

Potrivit autorilor deplasarea acestor autovehicule e timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă generează mai multe accidente rutiere. 

În timpul dezbaterilor asupra proiectului în comisia pentru politică externă și integrare europeană, deputații s- au interesat despre faptul cum trebuie să procedeze cetățeanul Republicii Moldova care vine din Marea Britanie în țară cu un autovehicul care are amplasat volanul pe dreapta și care are nevoie să circule mașina și noaptea. 

”Trebuie să o pună la parcare și să circule cu acest vehicul doar ziua”, a răspuns raportorul.

Când vor fi interzise mașinile diesel și care vor fi consecințele acestei măsuri>>> 

Proiectul urmează să fie dezbătut și votat de forul Legislativ. 

Fluxul de știri
0