Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iranul cheamă Rusia la dialog după ieșirea SUA din acordul nuclear

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин на саммите ШОС в Китае
Президент РФ В. Путин на саммите ШОС в Китае - Sputnik Moldova
Abonare
Iranul consideră necesar un dialog eficient şi serios cu Federația Rusă în contextul ieșirii unilaterale a SUA din acordul nuclear.

CHIŞINĂU, 9 iun — Sputnik. Rusia și Iranul trebuie să stabilească un dialog serios în contextul denunțării unilaterale de către SUA a acordului nuclear, consideră președintele Iranian, Hassan Rouhani.

"În ceea ce privește ieșirea ilegală a SUA din aceste acorduri, aici este nevoie de un dialog mult mai serios și mult mai eficient între țările noastre", a spus acesta în timpul unei întrevederi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Sergihei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov, despre motivul retragerii SUA din acordul nuclear cu Iranul

Liderul Iranului a subliniat că Federația Rusă a jucat un rol foarte important și constructiv în realizarea acordurilor nucleare.

Pe 8 mai, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că Washingtonul denunță acordul nuclear cu Iranul, încheiat de cei șase mediatori internaționale (Rusia, SUA, Marea Britanie, China, Franța și Germania) în anul 2015. În același timp, Trump a anunțat că SUA revine la sancțiunile impuse Iranului, inclusive cele secundare, care vizează statele care întrețin relații economice cu Iranul.

Semnatarii europeni ai Acordului de la Viena, denumit oficial Planul comun global de acțiune, s-au angajat să facă tot posibilul pentru a-l salva, în ciuda retragerii Statelor Unite, în special pentru a menține relațiile comerciale și investițiile în petrol care au fost reluate după intrarea în vigoare.

Fluxul de știri
0