Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Consiliul Concurenței: Suntem împotriva ca ANRE să plafoneze prețul carburanților

© SputnikVeaceslav Guțuțui
Veaceslav Guțuțui - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți experți acuză Consiliul Concurenței că nu s-a implicat în disputa provocată de decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică privind metodologia de calculare a prețului la carburanți.
Consiliul Concurenței: Suntem împotriva ca ANRE să plafoneaze prețul carburanților

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică are o viziune proprie asupra reglementării prețurilor, asta chiar dacă Consiliul Concurenței nu a fost întotdeauna de acord cu acest lucru, spune membrul Plenului Consiliului Concurenței Veaceslav Guțuțui.

"Noi, de mai multe ori, am venit cu anumite propuneri de a micșora aceste reglementări, astfel încât condițiile pentru obținerea licenței de comercializare a produselor petroliere să fie revăzute și mai bine argumentate. Totodată, noi ne-am pronunțat negativ asupra aspectului ce ține de faptul că ANRE plafonează nivelul de prețuri la produsele petroliere. Considerăm că piața trebuie să stabilească prețul, iar fiecare operator economic să aibă posibilitatea și libertatea să stabilească de singur prețul. Toate autoritățile din lume sunt împotriva plafonării și instituirii de norme vizavi de prețuri, căci trebuie să fie o concurență loială. ANRE are o viziune proprie asupra reglementării prețului", afirmă Veaceslav Guțuțui.

Fluxul de știri
0