Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gârbu: Oamenii vor achita impozitele doar când vor vedea cum sunt utilizate acestea

© Sputnik / Rodion ProcaRaid poliție vs taximetriști
Raid poliție vs taximetriști - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru contribuabilii mici, inclusiv pentru taximetriști, contează nu atât mărimea impozitului, cât faptul unde sunt folosiți banii pe care ei îi varsă în haznaua statului, consideră economistul Viorel Gârbu.

CHIȘINĂU, 9 iunie — Sputnik. În opinia expertului Viorel Gârbu, trecerea la achitarea călătoriei cu taxiul conform indicațiilor aparatului de taxare nu va determina la îmbunătățirea calității serviciilor.

„La noi tarifele călătoriei cu taxiul sunt mici. Este imposibil ca pentru asemenea bani să poți beneficia de servicii calitative. Probabil, dacă am verifica aceste automobile, am depista mai multe deficiențe. Majoritatea sunt în stare deplorabilă. Pe de altă parte, salariul conducătorilor auto este foarte mic. Pentru a câștiga mai mult, ei sunt nevoiți să stea ore în șir la volan, ceea ce devine periculos pentru călători. Cunoaștem și multe cazuri în care taximetriștii utilizează droguri", a spus economistul.

Acesta consideră că, în cazul contribuabililor mici, este important ca ei să aibă încredere în instituțiile statului.

Taxi - Sputnik Moldova
Societate
Cât vom plăti pentru serviciile de taximetrie după aprobarea noilor reguli de călătorie?

„Este necesar ca un contribuabil să vadă unde sunt utilizate impozitele: pentru drumuri mai bune, pentru un sistem de educație mai bun și așa mai departe. Însă, cu părere de rău, cu toate că achităm impozite, pensiile sunt foarte mici; dacă dorim să le oferim copiilor o educație bună, trebuie să plătim pentru aceasta, fiindcă ceea ce oferă statul este de proastă calitate etc. Dacă un contribuabil mic vede o asemene atitudine din partea statului, că nu-i oferă nimic în schimb, rezultatul va fi oricum unul nefavorabil", a rezumat expertul.

Începând cu 1 iunie, serviciile de taximetrie din Chișinău au trecut la o nouă modalitate de încasare a plății pentru călătorie: tariful prestabilit a fost înlocuit cu suma indicată de contor. Pentru fiecare călătorie taximetristul trebuie să-i elibereze clientului bonul de plată. Aceste modificări au fost operate la insistența Serviciului Fiscal de Stat.

Fluxul de știri
0