Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un moldovean i-a lăsat năuciți nu doar pe vameșii, dar și pe câinele de serviciu - Video

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможня
Таможня - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii devin tot mai inventivi atunci când se angajează să treacă peste hotar țigări prin contrabandă. Țigări ascunse în sistemul de cuplare a remorcii, în tavanul și în aripile laterale ale portbagajului autoturismului și, culmea, într-o remorcă plină cu semințe de floarea-soarelui.

CHIȘINĂU, 8 iun — Sputnik. Trei tentative de trafic ilicit cu țigarete au fost prevenite de vameși în cadrul formalităților de control la ieșirea din țară. În total, funcționarii vamali au depistat 29 620 de țigarete, care erau tăinuite în diverse ascunzișuri, anunță Secția Relații Publice a Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Primul caz a fost raportat de către angajații postului vamal Costești, care, în urma reacției câinelui de serviciu, au redirecționat un autocamion pentru verificări suplimentare. În cadrul controlului efectuat, vameșii au depistat 15 800 de țigarete nedeclarate, care erau ascunse în sistemul de cuplare a remorcii și în cabină.

Cel de-al doilea lot de țigarete nedeclarate a fost descoperit de vameșii din cadrul postului vamal Giurgiulești. 3 800 de țigarete erau ascunse în tavanul și în aripile laterale ale portbagajului unui autoturism. Șoferul vehiculului intenționa să ajungă cu această marfă în România.

Tot la Giurgiulești a fost înregistrată și cea de-a treia tentativă de trafic ilicit cu produse din tutun, fiind reținute în total 20 000 de țigarete. De această dată, țigaretele nedeclarate erau disimulate printre semințele de floarea-soarelui transportate de către un conațional, angajat al unei firme autohtone specializate.

În toate cele trei cazuri, produsele din tutun au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienților le-au fost întocmite procese-verbale pentru încălcările comise. Conform legislației, aceștia urmează să achite amenzi în mărime de până la 4 500 de lei.

Fluxul de știri
0