Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statistici alarmante: Motivul pentru care moldovenii nu doresc să muncească

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaÎn căutarea unui loc de muncă
În căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primul trimestru din acest an s-au înregistrat peste 48,3 mii de moldoveni șomeri.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. În primul trimestru din 2018 numărul șomerilor estimat conform definiției Biroului Internațional al Muncii a fost de 48,3 mii. Cifra este în descreștere față de nivelul trimestrului I 2017 (75,8 mii). Șomajul i-a afectat mai mult pe bărbați — 57,2% din total șomerilor şi persoanele din mediul urban — 56,6%. Rata șomajului în rândul bărbaților a fost de 4,7%, iar al femeilor de 3,5%; în mediul urban — 4,9% și în mediul rural — 3,4%. În rândul tinerilor (15-24 ani) rata șomajului a constituit 10,4%, iar în categoria de vârstă 15-29 de ani acest indicator a avut valoarea de 7,6%. Populația inactivă de peste 15 ani a constituit 1810,1 de mii de persoane.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în țara noastră s-au înregistrat 1220,3 de mii de persoane care nu doresc să lucreze. Este vorba de: 

Permis de conducere - Sputnik Moldova
Societate
Ai fost prins beat la volan? – Este îngrozitor ce te așteaptă: Muncă la morgă și cimitir

— pensionari — 631,8 mii;

— persoane care nu doresc să lucreze deoarece învață sau studiază — 246,5 mii;

— persoane care nu doresc să lucreze pentru un venit deoarece îngrijesc de familie — 193,2 mii;

— persoane care se află în țară, dar care nu doresc să lucreze în Moldova deoarece deja au un loc de muncă (permanent sau sezonier) peste hotare sau persoane care planifică să lucreze peste hotare — 207,5 mii;

— persoane declarate de către gospodării aflate peste hotare, la lucru sau în căutare de lucru — 342,8 mii de persoane;

— persoane descurajate în a-şi mai găsi un loc de muncă în țară — 10,6 mii de persoane.

Fluxul de știri
0