Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proxenetă care furniza prostituate în Turcia, reținută în Moldova - Video

© AFP 2024 / REMY GABALDAProstituate
Prostituate - Sputnik Moldova
Abonare
O tânără de 23 de ani din Moldova racola fete prin intermediul rețelelor de socializare, iar ulterior le însoțea în Turcia pentru ca acestea să se prostituieze.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Polițiștii de Frontieră și procurorii au reușit să identifice și să rețină o tânără din Moldova bănuită de proxenetism. Fata a fost reținută în timp ce însoțea o nouă victimă pe care a reușit să o racoleze pe rețelele de socializare. Potrivit ofițerilor de investigații, tânăra ar fi acționat după un plan bine pus la punct.

Prostitution - Sputnik Moldova
Societate
Scandal la Chişinău: Prostituate, demnitari, restaurante de lux şi nume sonore

Proxeneta identifica tinere pe rețelele de socializare și le îndemna să practice prostituția în orașul Istanbul, Turcia, asigurându-le că activitatea lor va fi bine plătită. În data de 18 mai, pe Aeroportul Internațional Chișinău, individa a fost filată de oamenii legii. Aceasta a reușit să identifice o victimă, cu care urma să ajungă în Turcia.

Ambele s-au înregistrat la cursa Chișinău-Istanbul și, doar după trecerea formalităților de control de la frontieră, echipa de anchetă a acționat și tânăra bănuită de proxenetism a fost reținută.

În cadrul audierilor, fața de 23 de ani și-a recunoscut vina. Mai mult decât atât, aceasta a povestit în detaliu care era planul său. Ea este locuitoare a satului Tudora, raionul Ștefan Vodă și are doi copii minori.

Angajații Poliției de Frontieră continuă să întreprindă acțiuni pentru a identifica și alte victime ale traficului de ființe umane, dar și pentru a idnetifica posibililii complici ai infracțiunii.

Dacă va fi găsită vinovată, tânăra riscă până la șapte ani de închisoare.

 

Fluxul de știri
0