Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statul vrea să-i angajeze grefieri pe tinerii proaspeți absolvenți de colegiu

© Photo : facebookElena Mamaliga
Elena Mamaliga - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoriile duc lipsă de magistrați. Din cauza salariilor mici, asistenții, traducătorii și grefierii pleacă din instanțe.
Statul vrea să angajeze grefieri imediat după absolvirea colegiilor. Locuri de muncă sunt

În cadrul instanțelor judecătorești ar putea fi angajate persoane cu studii superioare incomplete, adică după absolvirea colegiilor. În acest mod, autoritățile consideră că vor soluționa problema lipsei grefierilor în judecătorii. Propunerea a fost aprobată, marți, 5 iunie, de către Consiliul Superior al Magistraturii. Despre această inițiativă a discutat jurnalista Valeria Fortuna cu Elena Mamaliga, grefier la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Elena Mamaliga spune că "angajarea persoanelor cu studii incomplete va reduce din calitatea actului de justiție. Cred că aceste persoane nu vor face față muncii de grefier din cauza lipsei cunoștințelor temeinice în domeniul juridic".

Potrivit informațiilor prezentate în cadrul ședinței desfășurate la Consiliul Superior al Magistraturii, la Curtea de Apel Chișinău, de exemplu, în anul 2018, au demisionat 17 persoane din cadrul secretariatului instituției, ceea ce reprezintă peste 40 la sută din numărul total de grefieri. O situație similară este înregistrată și la Judecătoria Chișinău.

Fluxul de știri
0