Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin contează pe relații bune cu Occidentul, în pofida sancțiunilor

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul rus a declarat într-un interviu că, în pofida sancțiunilor, pledează pentru relații pozitive între Federația Rusă și țările occidentale.

CHIȘINĂU, 6 iunie — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, contează pe relații bune cu Occidentul, în pofida sancțiunilor. El a făcut această declarație într-un interviu acordat pentru China Media Grup, răspunzând la o întrebare privind evolua relațiilor ruso-americane și a celor dintre Rusia și țările occidentale, în contextul sancțiunilor impuse, scrie RIA Novosti.

Giuseppe Conte - Sputnik Moldova
Noul guvern al Italiei cere anularea sancțiunilor antirusești

„Contez pe relații bune, pozitive. Înțelegem însă că partenerii noștri, prin aceste restricții și sancțiuni, urmăresc un singur lucru — să frâneze dezvoltarea. Nu am nici un dubiu că acesta este, după cum spun juriștii, un atentat cu mijloace nepotrivite și nu se va alege nimic din toate acestea. De pe urma acestei politici au de pierdut în primul rând cei care o inițiază", a subliniat Putin.

Luni, președintele Rusiei a semnat legea „Cu privire la măsurile de răspuns la acțiunile neprietenoase ale SUA și altor state străine". Legea va intra în vigoare din momentul publicării oficiale a acesteia. Documentul permite aplicarea de sancțiuni în calitate de răspuns la măsurile neprietenoase ale SUA față de Rusia și a altor state care susțin sancțiunile antirusești.

Fluxul de știri
0