Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat PSRM: De ce a pierdut Ion Ceban alegerile

© SputnikAdrian Lebedinschi
Adrian Lebedinschi - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul socialist Adrian Lebedinschi crede că locuitorii din Chișinău au crezut mai mult declarațiilor populiste, decât soluțiilor propuse de un specialist.
Deputat PSRM: De ce a pierdut Ion Ceban fotoliul de Primar

Întrebat de ce Ion Ceban a pierdut alegerile la Chișinău, Adrian Lebedinschi a spus că "aceasta este decizia chișinăuenilor, pe care noi o respectăm. N-a fost o înfrângere pentru socialiști, ci doar o etapă că trebuie să lucrăm mai mult pentru a fi mai convingători pentru cetățeni", a spus Lebedinschi.

Deputatul a vorbit și despre percepțiile alegătorilor.

"Am înțeles care sunt neajunsurile. Nu este vorba de niște greșeli comise de PSRM, ci de mentalitatea oamenilor. Pe mine mă deranjează un lucru: în orice sat sau comună cetățenii percep mai bine care sunt funcțiile primarului decât locuitorii municipiului Chișinău. Există o mulțime de probleme la Chișinău ce țin apeduct, canalizare, evacuarea deșeurilor, dar dacă cetățenii din municipiul vor așa să fie administrați — așa va fi. Noi nu putem să facem mai mult decât să propunem soluții", a afirmat alesul poporului.

Deputatul s-a referit la echipa și inițiativele noului primar de Chișinău.

"Vom vedea cum se va decurca, dar Andrei Năstase a venit fără o echipă și fără un plan de soluționare a situației din municipalitate. Chiar și așa noi suntem gata să colaborăm cu primarul ales, Andrei Năstase. Vom susține toate inițiativele care vor veni din partea edilului șef pentru că avem și noi mai multe proiecte bune", a declarat deputatul Adrian Lebedinschi în studioul radio Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0