Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocat: Va merge sau nu Andrei Năstase pe urmele lui Dorin Chirtoacă

© SputnikFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul anunțului făcut de Ion Ceban că se va concentra pe activitatea în Consiliul Municipal, mai mulți experți încearcă să prezică care va fi relația dintre noul primar al Chișinăului cu Guvernul și Consiliul municipal. Socialiștii au cea mai mare fracțiune în Consiliu municipal Chișinău, dar nu dețin majoritatea.
Avocat: Va merge sau nu Andrei Năstase pe urmele lui Dorin Chirtoacă

Potrivit avocatului Fadei Nagacevschi, Andrei Năstase ar urma să-și tempereze discursul politic în favoarea unui dialog profesionist.

"El ar trebui să-și restabilească relațiile de comunicare cu cei din jurul său, cu cei din Consiliul municipal, inclusiv cu cei de la guvernare, fiindcă el va avea nevoie de comunicare cu Guvernul, Parlamentul sau Consiliul municipal. Chiar dacă Năstase afirmă că va comunica instituțional," nu-mi imaginezi cum ai putea să construiești un dialog cu instituțiile pe care le-ai blamat în campania electorală", a mai spus avocatul.

Fadei Nagacevschi este de părere că Andrei Năstase merge pe aceeași cale greșită pe care a parcurs-o Dorin Chirtoacă în relația cu Consiliul municipal.

„Nu poate să existe o comunicare instituțională cu Consiliul municipal, pentru că primarul Capitalei, conform logicii juridice, este un administrator care ar trebui să se subordoneze și să execute deciziile Consiliului municipal", consideră avocatul.

Altfel situația nu va fi deblocată și noi vom intra din nou într-o criză, ca pe timpul lui Chirtoacă, când primarul își va aroga toate meritele din municipiul Chișinău, iar toate rateurile le va arunca pe seama Consiliul municipal.

Din acest considerent, crede Fadei Nagacevschi, Andrei Năstase "va apela la strategia victimizării și va încerca să demonstreze că Guvernul sau Consiliul municipal îi pun bețe în roate și din această cauză situația este dezastruoasă. În consecință, pe lângă un blocaj politic, ar putea să survină și un blocaj de infrastructură în municipiul Chișinău", a declarat Fadei Nagacevschi în studioul radio Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0