Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Practicarea prostituției" a ajuns în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Pe masa de lucru a deputaților din Parlamentul de la Chișinău se află un document care se referă la practicarea prostituției în Moldova.

CHIȘINĂU, 5 iunie – Sputnik. Comisia juridică, numiri și imunități are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 6 iunie, un proiect de lege de modificare a unor acte legislative, propus de Guvern pentru examinarea în regim prioritar.

Documentul se referă la modificarea mai multor legi, printre care și a Codului Contravențional al Republicii Moldova. Unele amendamente propuse de Guvern se referă și la articolele care se referă la practicarea prostituției. Astfel, Executivul propune ca articolul 89 ”Practicarea prostituției” să aibă următorul cuprins.

divorţ развод - Sputnik Moldova
Societate
Moldova: soțul care își va înșela soția dar și amanta, va fi aspru pedepsit

(1) Practicarea prostituției, adică satisfacerea dorinței sexuale a unei persoane prin orice metodă sau mijloace, contra plată, inclusiv prin intermediul tehnologiilor informaționale sau comunicațiilor electronice se sancționează cu amendă de la 36 la 48 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore. 

(2) Beneficierea de serviciile indicate la alineatul (1) în schimbul oferirii sau a promisiunii de a oferi recompensă persoanei care prestează asemenea servicii se sancționează cu amendă de la 24 la 36 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 40 de ore.

(3) Persoana care a comis contrar voinței sale acțiunile prevăzute la alineatul (1) este absolvită de răspundere contravențională. 

Proiectul urmează să fie avizat de comisiile parlamentare, discutat și votat de forul legislativ.

Fluxul de știri
0