Război comercial: Ultimatum pentru SUA

© REUTERS / Thomas WhiteYuanes y dólares
Yuanes y dólares - Sputnik Moldova
Abonare
Beijingul a avertizat Washingtonul că tranzacțiile comerciale sino-americane nu vor mai avea niciun efect dacă SUA vor impune noi măsuri restrictive în privinţa mărfurilor chinezești. Potrivit autorităților chineze, liberul schimb răspunde intereselor tuturor țărilor.

CHIŞINĂU, 4 iun — Sputnik. Acordurile comerciale dintre Washington și Beijing îşi vor pierde valabilitatea în cazul în care SUA vor recurge la noi măsuri restrictive, inclusiv vamale, a afirmat ministrul chinez al Comerțului într-un comunicat.

Beijingul a calificat de asemenea concesiile reciproce și renunțarea la războiul comercial ca precondiții pentru încheierea de noi acorduri.

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Bogaţii lumii, în panică. "Noroc că există China, Trump nu ajută"

"Poziţia părţii chineze rămâne consecventă. Pentru a răspunde cererii crescânde a consumatorilor și pentru a asigura creșterea economică, China este gata să crească importurile din toate țările, inclusiv Statele Unite. Aceasta răspunde intereselor popoarelor țărilor noastre, precum și celor din întreaga lume", se arată în declarație.

O nouă rundă de negocieri în probleme comerciale, la care participă secretarul pentru comerț al Statelor Unite, Wilbur Ross, și vicepremierul chinez Liu He a început duminică, la Beijing.

Aceste discuții au avut loc pe fondul unei noi escaladări a conflictului comercial dintre cele două țări. Casa Alba va anunța pe 15 iunie lista bunurilor pe care se va impune taxa de 25%. Potrivit Ministerului chinez al Comerțului, această măsură contravine acordurilor anterioare.

La sfârșitul negocierilor sino-chineze din 17 și 18 mai, Statele Unite și China au ajuns la un acord privind reducerea deficitului comercial. Astfel, China ar spori achiziționarea de bunuri și servicii din SUA, în special în domeniul energiei și al produselor agricole.

Fluxul de știri
0