Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

A fi bibliotecar este la modă, iată care sunt avantajele acestei meserii

© SputnikMariana Harjevschi
Mariana Harjevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Meseria de bibliotecar este în tendințe, profesioniștii din domeniu sunt la mare căutare.
Cauți o profesie? A fi bliotecar este la modă, iată care sunt avantajele acestei meserii

Directorul general al Bibliotecii Municipale "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Mariana Harjevschi, a oferit un interviu în exclusivitate studioului radio Sputnik Moldova.

Ea spune că "bibliotecarii de azi au foarte multe oportunități, au sedii renovate, au la îndemână tehnologiile noi, astfel se simt motivați, sunt în pas cu ceea ce numim dezvoltare. Deja avem biblioteci dotate cu tablete, calculatoare, roboți. Bibliotecarii de azi pot interacționa mai mult cu colegiilor, pot participa la evenimente internaționale. Deseori bibliotecarii vizitează țări pe care specialiștii din alte domenii nu au avut posibilitatea să o facă".

Mariana Harjevschi spune că bibliotecile pot deveni mai mult decât o sală de lectură.

"Bibliotecile pot face parte din circuitele turistice, ele pot deveni locul unde turiștii pot obține informații. Bibliotecile de azi sunt și centre de predare a limbilor străine. Mi-aș dori ca și delegațiile internaționale să treacă prin bibliotecile noastre, nu doar pe la vinării. Acest lucru se întâmplă peste hotare, acolo unde bibliotecile publice sunt incluse în circuitul turistic. În unele biblioteci poți bea un ceai sau o cafea", menționează Mariana Harjevschi.

Mai multe detalii puteți afla din fișierul audio atașat.

Fluxul de știri
0