Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce muzica folcorică ar putea să dispară?

© Sputnik / Miroslav RotariOxana Crăciun
Oxana Crăciun - Sputnik Moldova
Abonare
Interpretă și profesoară de dans Oxana Crăciun este convinsă că muzica folcorică ar suferi teribil de mult în lipsa nunților și cumatriilor organizate cu mult fast de moldoveni. În plus, mai multe tradiții ar dispărea, iar munca de interpret nu ar mai fi o meserie, ci doar un hobby.
De ce muzica folcorică ar putea dispărea ?

"Nu avem spectacole plătite. Nu mai zic de concerte sau alte maniferstații culturale care ar putea să genereze venituri. Este jenant, dar fără banii câștigați din nunți și cumătrii, nu ai cum să reziști", a declarat interpreta.

De asemenea, Oxana Crăcium susține că deja multe dintre tradiții se pierd și că oamenii ar uita de muzica tradițională dacă cântăreții nu ar investi în spectacole muzicale sau piese.

"Muzica moldovenească este extraordinară. Toată lumea rămâne impresionată de nivelul profesionist al interpretării, dar și de muzica ritmată. Puțină lume în străinătate face din asta o meserie. Noi avem o școală foarte bună de muzică pe care trebuie să o păstrăm", a adăgat Oxana Crăciun în cadrul emisiunii matinale Radio Sputnik.

Fluxul de știri
0