Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situație meteo alarmantă: Cum va fi vremea săptămâna aceasta

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul acestei săptămâni vor fi în vigoare două avertizări emise de meteorologi - populația este îndemnată să fie precaută.

CHIȘINĂU, 4 iun — Sputnik. Meteorologii anunță condiții meteo complicate în următoarea perioadă. Valorile termice maxime vor urca până la 29 grade Celsius, iar precipitații practic nu se așteaptă.

Din 1 iunie este în vigoare codul galben de pericol excepțional de incendiu. Specialiștii atenționează că, până la data de 7 iunie, pe o mare parte a teritoriului țării se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Жара - Sputnik Moldova
Prognoză meteo alarmantă pentru vară! Ce spun specialiștii

Totodată, din 1 iunie meteorologii au emis și avertizarea de secetă hidrologică, valabilă până în 11 iunie. Astfel, în legătură cu lipsa precipitațiilor și temperaturilor înalte ale aerului, în râurile și lacurile din țara, în intervalul respectiv se va atesta Seceta Hidrologică.

Agenții economici și populația sunt îndemnați să consume rațional resursele de apă.

Săptămâna începe cu valori termice maxime ce vor oscila între 27..29 de grade Celsius. Aceleași caracteristici ale vremii se vor menține și în ziua de marți. Precipitații slabe ar putea să cadă doar în raioanele de sud. În restul țării cerul va fi variabil însă nu va ploua.

Fluxul de știri
0