Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC prezintă rezultatele preliminare ale scrutinului de duminică din Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
CEC prezintă rezultatele preliminare ale turului al doilea pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău, din data de 3 iunie 2018.

CHIȘINĂU, 4 iunie – Sputnik. La turul doi al alegerilor locale generale din municipiul Chișinău, din data de 3 iunie, au participat 248 674 de alegători sau 39,12 la sută, potrivit datelor preliminare prezentate în această dimineață de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Societate
Andrei Năstase este noul primar al Capitalei

Pentru candidatul socialiștilor Ion Ceban au votat 116 788 de alegători sau 47,43 de procente din numărul total de voturi valabil exprimate, iar pentru Andrei Năstase, din partea Partidului Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, au votat 129432 de alegători ori 52,57 la sută din numărul total de voturi valabil exprimate.

După confirmarea rezultatelor și validarea mandatului primarului ales de către Judecătoria Chișinău, Comisia Electorală Centrală și Consiliul electoral de circumscripție municipală Chișinău vor publica rezultatele definitive.

Fluxul de știri
0