Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele declarații ale lui Ion Ceban după închiderea secțiilor de vot

© Sputnik / Miroslav RotariИон Чебан
Ион Чебан - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Ceban a venit cu primele declarații în fața presei după ce au fost închise secțiile de votare.

CHIȘINĂU, 3 iunie — Sputnik. Ion Ceban a mulțumit echipei cu care a muncit cot la cot în campania electorală. Socialistul a mai declarat că a reușit să schimbe accentele spre administrare, pe oraş şi nu pe geopolitică.

Ион Чебан - Sputnik Moldova
Politică
Ion Ceban și Andrei Năstase au votat: Primele declarații

"A fost o campanie bună. Mulţumesc tuturor care au ieşit la vot. Să facem schimbări e posibil prin participare. Cei care au ieşit la vot au făcut o alegere şi va fi alegerea lor care şi-au dorit-o. Mulţumesc echipei mele. Aşteptăm numărarea voturilor. Vreau pe toţi cei care se află la secţiile de votare să fie maxim atenţi, să monitorizeze acest proces așa cum trebuie, ca rezultatul final să fie unul pe care îl dorim cu toţii. Aşteptăm împreună cu toată lumea să vedem rezultatele, suntem un stat mare. Nu sunt Nostradamus ca să știu pentru cine au votat alegătorii, în curând vom afla rezultatele", a menţionat Ion Ceban.

Codul Electoral prevede că la al doilea tur de scrutin se va considera ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

În cazul în care vor acumula un număr egal de voturi, se va considera câştigător cel care a obţinut mai multe în primul tur de scrutin. Pentru turul doi al alegerilor din Capitală, au fost tipărite circa 635 mii de buletine de vot. Din numărul total, peste 408 mii de buletine sunt în limba română, iar altele aproximativ 227 mii — în limba rusă

 

Fluxul de știri
0