Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată câți minori au fost condamnați pentru omor în 2017

© Sputnik / Виталий Белоусов / Trecere la banca de fotografiiНаручники. Cătușe
Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Zeci de copii din țara noastră au fost condamnați pentru diverse infracțiuni în 2017.

CHIȘINĂU, 3 iunie — Sputnik. Tot mai mulți copii devin victimele infracțiunilor. Potrivit Biroului Național de Statistică, anul trecut au fost comise 1,4 mii de infracțiuni. Cifra este în creștere cu 61,6% față de anul 2013. În 2014 au fost comise 1120 de infracțiuni împotriva copiilor. 

Tăierea stejarilor seculari din pădurea de lângă orașul Strășeni - Sputnik Moldova
Societate
(FOTO) Infracțiune săvârșită ziua în amiază mare, într-un parc din Capitală

Cu 214 infracțiuni mai mult s-au înregistrat cu un an mai târziu, iar în 2016 au fost săvârșite 1213 infracțiuni împotriva minorilor. De multe și minorii sunt cei care comit infracțiuni. În anul 2017, numărul persoanelor condamnate a constituit 377 sau aproape fiecare al patrulea minor care a săvârșit o fărădelege.

Cei mai mulți minori sunt condamnați pentru furt. Este vorba de 209, cu 26,7% mai mult faţă de anul precedent. Pentru huliganism sunt condamnați 37 de minori, pentru jaf şi tîlhării — 30 de minori, pentru viol au fost condamnați 13 minori, iar pentru omor — 11 minori. În sistemul de sancţiuni ale minorilor infractori este preponderentă condamnarea condiţionată, iar fiecare al patrulea a primit pedeapsa cu închisoare.

Fluxul de știri
0