Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Promo-LEX: Au fost constatate şi cazuri de prezență în liste a persoanelor decedate

© Sputnik / фото пресс-службы Promo-LEXПредседатель ассоциации Promo-LEX Павел Постика
Председатель ассоциации Promo-LEX Павел Постика - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe persoane nu s-au regăsit pe listele electorale, iar patru urne nu au fost sigilate corespunzător.

CHIȘINĂU, 3 iunie — Sputnik. Asociația Promo-LEX a prezentat primul raport privind desfășurarea procesului electoral în primele ore ale alegerilor din turul II. 

Ион Чебан - Sputnik Moldova
Politică
Ion Ceban și Andrei Năstase au votat: Primele declarații

La această oră în apropierea a cel puțin două secții de votare au fost observate panouri electorale, mai exact la secția 265, din oraşul Durlești și secția 256 din oraşul Codru.

De asemenea, cel puţin 4 urne de votare nu au fost sigilate conform prevederilor legislaţislaţiei, este vorba de secţiile de votare 128, 148, 123, 114, toate fiind din sectorul Centru. În cel puțin 5 secții de votare au fost depistate mai mult de 3.000 de buletine de vot, în timp ce legea permite doar 3.000 de buletine.

La fel, în patru secții de votare au fost identificate peste 3.000 de liste electorale. De asemenea, au fost identificate persoane neautorizate în preajma sau chiar în incinta secțiilor de votare.
Mai multe persoane nu s-au regăsit în listele de bază. Au fost constatate şi cazuri de prezență în liste a persoanelor decedate, iar o persoană s-a prezentat în calitate de asistent social și a adus 12 cereri de votare.
Totodată, mai mulţi oameni au primit mesaje prin care sunt îndemnaţi să iasă la vot şi cu cine ar trebui să voteze.

 

Fluxul de știri
0