Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Afacere ilegală: Iată cum se îmbogățesc peste noapte unii moldovenii

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Finalitate în dosarul „heroina - 200 kg": Au fost epuizate toate căile naţionale de atac.

CHIȘINĂU, 2 iunie — Spunik. Curtea Supremă de Justiţie a respins ca fiind inadmisibile recursurile declarate de către inculpaţii Savca Corneliu, Moiseev Dumitru, Karalar Murat Hamza şi Cernit Murat şi apărătorii acestora, decizia Curţii de Apel Chişinău din 28 noiembrie 2017 devenind astfel irevocabilă.

Cocaină - Sputnik Moldova
Societate
Traficanți de droguri și etnobotanice, încătușați de pollițiștii

Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău a decis în data de 28.11.2017 ca inculpații să fie condamnaţi după cu urmează:

Savca Corneliu — 14 ani de închisoare în penitenciar de tip închis cu privarea dreptului de a exercita o anumită activitate timp de 10 ani;
Moiseev Dumitru — 3 ani de închisoare cu suspendare cu privarea dreptului de a ocupa funcţii de răspundere în cadrul MAI pe un termen de 5 ani;
Karalar Murat — 13 ani de închisoare în penitenciar de tip închis cu privarea dreptului de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani;
Cerkez Akbulut — 8 ani închisoare în penitenciar de tip închis cu privarea dreptului de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani.

De asemenea, s-a dispus nimicirea a 20 de saci cu 199550 grame de heroină.

În data de 20 martie 2008 în centrul Chişinăului doi inspectori ai poliţiei rutiere au depistat un automobil încărcat cu saci de fasole în care erau ascunse brichete de heroină în cantitate de 199550 grame (200 kg).

La volanul maşinii era cetăţeanul turc Karalar Murat. Valoarea drogurilor s-a estimat ca fiind de 10 mln de lei. Stupefiantele urmau să ajungă într-un depozit din orașul Vatra. Acolo erau ambalate exportate în alte țări.  

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală fiind reţinuţi doi cetăţeni turci care ar fi reprezentat o grupare criminală, dar şi patru poliţişti acuzaţi de procurori că ar fi protejat „afacerea".

Cei şase au fost acuzaţi de procurori de neglijenţă în serviciu, abuz şi exces de putere, fals în acte publice, transportare în scop de desfacere a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari precum şi de favorizare a infracţiunii.

 

Fluxul de știri
0