Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo pentru zilele de odihnă. Când și unde va ploua

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, sâmbătă și duminică, vremea în Moldova va fi caldă, cu mult soare și puține precipitații.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. În cele trei zile de odihnă care au început pentru bugetarii din Republica Moldova, meteorologii anunță vreme caldă, cer senin cu mult soare și cu precipitații puține. 

Засуха в Воронежской области, secetă - Sputnik Moldova
Avertizare fără precedent: Moldova va fi chinuită de o secetă cumplită

Vineri, în prima zi de vară, mercurul din termometre va oscila între 23 și 28 de grade. Cerul va fi senin, iar precipitații nu vor cădea. Vântul va sufla din direcția Nord-Est. Noaptea se sâmbătă se vor înregistra 10-15 grade. 

Sâmbătă, 2 iunie, practic vremea nu se va deosebi de cea de vineri, doar că temperatura va coborî puțin, iar vântul își schimbă direcția dinspre Sud-Est. Valorile termice vor oscila între 21 și 26 de grade. În noaptea de sâmbătă spre duminică, mercurul din termometre va înregistra 10-15 grade Celsius. 

Duminică ziua, vom avea 21-26 de grade. Meteorologii prognozează pentru această zi ploi cu descărcări electrice în centrul țării.  

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis și o avertizare meteo de secetă hidrologică. Meteorologii anunță cod galben de secetă pe întreg teritoriul țării. Avertizarea va fi valabilă până la 11 iunie. 

În legătură cu lipsa precipitațiilor și temperaturilor înalte ale aerului, în râurile și lacurile din țara, în intervalul 1 – 11 iunie se va atesta seceta hidrologică. 

Agenții economici și populația sunt îndemnați să consume rațional resursele de apă.

 

Fluxul de știri
0