Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O icoană făcătoare de minuni a fost adusă la Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьКафедральный собор Рождества Христова
Кафедральный собор Рождества Христова - Sputnik Moldova
Abonare
Maica Domnului este grabnic ajutătoare celor care îngenunchează în fața ei cu rugăciune curată și sinceră, existând nenumărate mărturii ale minunilor săvârșite prin această icoană.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău a fost adusă spre închinare, din Ucraina, icoana făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului „Pătimitoarea”. 

Potrivit Mitropoliei Moldovei, această sfințenie va fi expusă spre închinare la Catedrala Mitropolitană timp de două săptămâni. Icoana cu chipul Maicii Domnului „Pătimitoarea” a mai fost adusă în Republica Moldova în anul 2009.

Punerea în raclă a Fericitei Agafia Maranciuc - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna iunie

Icoana cu chipul Maicii Domnului „Pătimitoarea” („Strastnaia”) a fost pictată și  sfințită pe Sfântul Munte Athos în anul 1903 pentru enoriașii parohiei Otcenașovka din Ucraina, prin purtarea de grijă a soției nobilului rus Piotr Balașov.

Sfințenia s-a aflat în biserică până la revoluția din 1917, când aceasta a fost închisă, iar icoana a fost trimisă ca lemn pentru foc. Totuși, sătenii au avut grijă ca chipul Maicii Domnului să nu fie pângărit și distrus, așa că icoana a fost tăinuită în podul casei unui localnic.

În timpul celui de al II-lea război mondial, biserica din localitate a fost redeschisă pentru o scurtă perioadă, ca mai apoi să fie iar închisă de către sovietici până în 1990, când în plină renaștere spirituală, sfântul lăcaș a fost renovat și deschis pentru creștini, iar icoana cu chipul Maicii Domnului Pătimitoarea a fost pusă din nou la loc de cinste în biserica din Otcenașovka.

Maica Domnului este grabnic ajutătoare celor care îngenunchează în fața ei cu rugăciune curată și sinceră, existând nenumărate mărturii ale minunilor săvârșite prin această icoană.

Fluxul de știri
0