Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii salariați vor semna altfel de contracte de muncă. Despre cine este vorba

CC0 / Pixabay / skeeze / Construction worker
Construction worker - Sputnik Moldova
Abonare
Noua prevedere se conține în Convenția colectivă cu privire la Contractul individual de muncă pentru perioada îndeplinirii unei anumite lucrări.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Unităților, indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare, li se vor recomanda să încheie contracte individuale de muncă pentru perioada îndeplinirii unei anumite lucrări, în cazul în care stabilirea unui termen exact de finalizare a lucrării nu este posibilă. Această prevedere se conține în Convenția colectivă cu privire la Contractul individual de muncă pentru perioada îndeplinirii unei anumite lucrări, care a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective de către partenerii sociali: Guvern, Patronate și Sindicate.

Рабочее место - Sputnik Moldova
Societate
Modificări la Codul Muncii. Ce vor păți angajații care intră în conflict cu conducerea

”Prin punerea în aplicare a Convenției colective privind Contractul individual de muncă pentru perioada îndeplinirii unei anumite lucrări se va reuși perfecționarea  procesului de reglementare a raporturilor de muncă, se va putea conta pe asigurarea respectării drepturilor și intereselor legale ale ambelor părți a raporturilor de muncă, pe eficientizarea activităților de diminuare și eradicare a muncii informale”, susțin reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova. 

Președintele CNSM, Oleg Budza, s-a pronunțat pentru înăsprirea pedepselor pentru patronii care folosesc munca informală, pentru stimularea achitării salariilor prin card bancar, pentru folosirea experienței de peste hotare în ce privește diminuarea și combaterea muncii informale.

Fluxul de știri
0