Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se dublează amenzile pentru șoferii nedisciplinați

© Sputnik / Rodion ProcaTraseu
Traseu - Sputnik Moldova
Abonare
Amenda pentru încălcarea repetată pe parcursul unui an a regulilor de circulație rutieră va crește de două ori.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Conducătorul auto care va comite pe parcursul a 12 luni repetat aceeași abatere de la Regulamentul Circulației Rutiere (RCR) va plăti de două ori mai scump. Este vorba despre nerespectarea normelor de conducere preventivă şi de înfăptuire a activităţilor ce distrag atenţia în timpul participării în traficul rutier.

Эвакуированный автомобиль - Sputnik Moldova
Societate
Aceste mașini nu vor avea dreptul să circule pe drumurile publice din Moldova

Un grup de deputați propune modificarea Codului Contravențional prin introducerea unui articol care să prevadă sancționarea graduală a contravenţiilor, în funcţie de săvârşirea repetată în cursul aceluiaşi an calendaristic. 

Astfel, la prima abatere amenda va constitui 600 — 1200 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. În prezent aceasta constituie 150 — 300 de lei cu aplicarea a două puncte de penalizare. Pentru abaterea repetată a acestei sancţiuni în decursul unui an calendaristic, amenda ar putea ajunge până la 3 000 de lei cu aplicarea a 6 puncte de penalizare.

La fel, proiectul prevede şi majorarea sancţiunilor contravenţionale pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi bicicliştilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public. Amenda pentru aceste încălcări va varia între 600 de lei și 1200 de lei cu aplicarea 3 puncte de penalizare. Săvârșirea repetată în cursul unui an a aceleiași contravenții se va sancționa cu o amendă de la 2 mii de lei la 3 mii de lei cu aplicarea a șase puncte de penalizare. 

Fluxul de știri
0