Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimul clopoțel - 2018: Ce le-a urat absolvenților președintele țării

© Sputnik / Miroslav Rotariпоследний звонок 2017
последний звонок 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
În toate instituțiile preuniversitare din țară a sunat ultimul clopoțel - iată ce le-a urat absolvenților președintele Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Astăzi, în toate instituțiile preuniversitare a sunat ultimul clopoțel pentru cei peste 33 de mii de elevi din țară. Cu acest prilej au fost organizate careuri solemne.

Elevii din clasele a IV-a și-au luat rămas bun de la școala primară și vor merge la gimnaziu, iar cei peste 30 de mii de adolescenți au absolvit această treaptă. În același timp, liceenii se pregătesc să-și ia rămas bun de la băncile școlii, și acum sunt în așteptarea examenelor de Bacalaureat.

Președintele țării, Igor Dodon, le-a urat absolvenților perseverență să fie încrezuți în forțele proprii.

"Le-am urat succes elevilor care urmează să susțină examenele de absolvire și pe cele de bacalaureat. Le doresc să rămână mereu curioși, perseverenți și încrezuți în propriile forțe”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului le-a mulțumit și cadrelor didactice pentru educarea tinerei generații.

Potrivit Ministerului Educației, în acest an examenele de bacalaureat se vor desfășura în perioada 5 — 22 iunie, în 92 de centre speciale. Primul examen, la limba și literatura română pentru alolingvi, va avea loc pe 5 iunie, iar pe 8 iunie absolvenții vor susține examenul la limba de instruire. Pe 12 iunie va urma testarea la limba străină, pe 15 iunie va fi examenul la obiectul de profil (matematica, istoria românilor și istoria universală, sport sau arte); pe 19 iunie va avea loc examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică); pe 22 iunie la limba maternă (ucraineană/ bulgară/găgăuză (real, umanist).

În Moldova activează în total 1300 de instituții de învățământ preuniversitar, în care studiază 335 de mii de elevi.

Fluxul de știri
0