Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Și bijuteriile sunt contrafăcute în Moldova: Iată cum operează mafia aurului

© photo: igp.gov.mdЗолотые украшения
Золотые украшения - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii au destructurat o grupare criminală care vindeau bijuterii contrafăcute.

Chișinău, 31 mai — Sputnik. Polițiștii au destructurat o grupare criminală care a organizat o schemă ilegală de procurare, modificare, confecționare și plasare pe piață a articolelor din aur și argint cu marcaj de stat fals.

Grupul era alcătuit din persoane fizice și juridice. În urma investigațiilor, polițiștii au identificat mai multe case de amanet, ateliere de confecționare implicate în această schemă ilicită, precum și un atelier clandestin, amplasat în subsolul unei case de locuit din municipiul Chișinău.

Слитки золота - Sputnik Moldova
Societate
Cine a încercat să fure Uzina de Bijuterii din Moldova

În data de 25 mai au fost efectuate 11 percheziții la domiciliile, în automobilele și birourile persoanelor fizice și juridice implicate în această schemă frauduloasă. În urma acestora a fost descoperită o linie clandestină cu utilaj special pentru prelucrarea, confecționarea articolelor din aur și argint, fără acte de proveniență și fără marcajul corespunzătoare.

Oamenii legii au mai găsit pietre prețioase, 400 000 de lei necontabilizați, mai multe foi unde erau scrise veniturile încasate și o armă deținută ilegal.

"Articolele ridicate urmează să fi supuse examinării și expertizării, în scopul stabilirii modalităților de marcare falsă și a cuantumului exact al prejudiciului cauzat statului", este precizat într-un comunicat de presă publicat de Poliția Capitalei.

Dacă vor fi găsiți vinovați bănuiții riscă până la 10 ani de închisoare, iar persoana juridică — amendă de până la 650 000 de mii de lei.

Fluxul de știri
0