Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câtă energie electrică regenerabilă produce Moldova

© SputnikDenis Tumuruc
Denis Tumuruc - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova, cea mai mare parte a energiei electrice regenerabile este produsă din biogaz - 84,6%, urmată de energia eoliană - 9% şi cea solară -6,4%.
Câtă energie electrică regenerabilă produce Moldova

Doar 2% din energia electrică consumată în Republica Moldova este obținută din surse regenerabile. Asta în condițiile în care țara noastră are un potențial uriaș în ceea ce privește sursele de obținere a energiei verzi. Potrivit șefului adjunct al Direcției politici în domeniul energetic din cadrul Ministerul Economiei și Infrastructurii, Denis Tumuruc, în 2016, aproximativ 26% din energia electrică consumată în Republica Moldova era verde.

„În 2016, circa 26% din toată energia consumată în țara noastră era regenerabilă. Cert este că 99% din această energie era reorientată spre acoperirea necesităților de încălzire. Dacă ne referim la energia electrică, doar 2% este obținută din surse regenerabile", spune șeful adjunct al Direcției politici în domeniul energetic din cadrul Ministerul Economiei și Infrastructurii, Denis Tumuruc.

Cert este că până în 2020, autoritățile îți propun ca aproape 20 la sută din energia electrică consumată în Republica Moldova să fie produsă din surse regenerabile.

Fluxul de știri
0