Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Elevii din Moldova, interesați de limbile străine: Câți vor avea zece din oficiu la BAC

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaExamen
Examen - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul elevilor care vor obține notă maximă la examenul de BAC la limba străină este mai mare cu 148 decât în 2017.

Chișinău, 2 iunie — Sputnik. În acest an, 785 de elevi vor obține nota zece din oficiu la examenul de bacalaureat la limba străină. Numărul elevilor care vor obține notă maximă în acest an este mai mare cu 148 decât în 2017. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cadrul ședința Comisiei Naționale de Examene cu privire la organizarea și desfășurarea examenelor de absolvire a gimnaziilor și liceelor.

Anatol Topală - Sputnik Moldova
Sute de elevi nu vor merge la examenele de bacalaureat. Iată din ce motive

Elevii vor obține nota 10 pentru că au susținut, pe parcursul învăţământului general, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine.

"Cumulând și rezultatele olimpiadelor republicane, în total, vor fi acordate din oficiu 864 de note de zece pentru 828 de elevi. Printre elevii menționați sunt 28 de elevi care vor obține două note de zece din oficiu și sunt 4 elevi care vor obține din oficiu trei note de 10 zece", precizează reprezentanții Ministerului Educației Culturii și Cercetării într-un comunicat de presă.

Sesiunea de bacalaureat 2018 se va desfășura în perioada 5-22 iunie. La sesiune s-au înscris 1.8776 de candidați, dintre care 3077 sunt restanțieri din sesiunile anterioare. Candidații vor susține probele de examen în 92 de centre de bacalaureat. 30 de centre sunt în municipiul Chișinău, iar 62 de centre în alte localități ale țării. Lucrărilor vor fi verificate în perioada 5 — 26 iunie. Rezultatele vor fi afișate în centrele de bacalaureat în data de 27 iunie 2018.

Fluxul de știri
0