Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

”Ambasadorii” Moldovei la Campionatul Mondial de Fotbal-2018

© Sputnik / Miroslav RotariФутбол для дружбы
Футбол для дружбы - Sputnik Moldova
Abonare
Doi adolescenți vor pleca la Campionatul Mondial de Fotbal-2018 unde vor participa la meciurile amicale.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit cu tinerii „ambasadori la Campionatul Mondial de Fotbal, Nicolae Sulă (fotbalist) și Valentin Carp (jurnalist), care vor reprezenta țara noastră la evenimentul grandios în cadrul proiectului „Fotbal pentru Prietenie" (F4F).

Fotbal pentru Prietenie" (F4F) este un program social internațional pentru copii, realizat de compania „Gazprom" începând cu anul 2013, în cadrul programului global „Gazprom" pentru copii" și include o serie de activități educativ-sportive desfășurate în diferite țări ale lumii.

În Moldova, selecția participanților a avut loc cu sprijinul Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal (FMF).

„I-am felicitat pe tineri cu reușitele obținute și le-am urat succes în continuare. Am reiterat faptul că sunt mândru de copiii și tinerii activi ce se implică în diverse proiecte și fac față cu demnitate provocărilor", a menționat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Vladimir Putin l-a invitat pe Igor Dodon la Campionatul Mondial de Fotbal - detalii

Șeful statului a precizat că programul internațional "Fotbal pentru Prietenie" este ”o platformă care prevede atragerea copiilor în fotbal, în special, dezvoltarea și educarea copiilor prin intermediul unor valori importante, cum ar fi prietenia, demnitatea, loialitatea, dreptatea și respectul."

Reprezentantul FMF a declarat pentru reporterul Sputnik Moldova că participarea în acest proiect este un mare succes pentru Moldova și le va permite tinerilor fotbaliști să se manifeste și să acumuleze experiență.

Tinerii ambasadori din Moldova la Campionatul Mondial de Fotbal vor pleca în curând la Moscova unde se vor întâlni cu personalități din lumea fotbalului și vor asista la meciul de deschidere a campionatului, disputat de Rusia și Arabia Saudită.

Jocurile amicale ale copiilor vor avea loc între 8 și 15 iunie.

Peste 1500 de băieți din 215 țări și regiuni vor avea șansa să participe la aceste partide amicale.

Fluxul de știri
0