Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din Viena la Butuceni cu motocicleta: Iată despre ce vedetă este vorba

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaОткрытие мотосезона в Великом Новгороде
Открытие мотосезона в Великом Новгороде - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat celebru a decis să parcurgă 1000 de kilometri pe motocicletă doar pentru a vizita țara noastră

Chișinău, 30 mai — Sputnik. Dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer a ajuns astăzi în Moldova. El a parcurs distanța de peste 1000 de km dintre orașul Viena și satul Butuceni pe motocicletă. La intrarea în municipiul Chișinău, dirijorul austriac a fost întâlnit de mai mulți bikeri moldoveni, fiind condus în coloană până la Butuceni.

Festivalul mondial al tinerilor de la Soci 2017 - Sputnik Moldova
Entuziasmul tinerilor români i-a uimit pe organizatorii unui festival din Rusia

Dirijorul austriac va concerta în cadrul Festivalului de muzică Clasică în aer liber "DescOPERĂ", care se va desfășura în Rezervați Cultural — Naturală Orheiul Vechi. Evenimentul va avea loc în perioada 15-17 iunie. Dirijorul a venit mai devreme pentru a se pregăti de grandiosul eveniment.

Festivalul "DescOPERĂ" face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică, „Fii Oaspetele Nostru".

Cei prezenți la eveniment vor avea posibilitatea să viziteze siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute, dar și să participe la master-class-uri culinare inedite, pregătite de gazdele evenimentului.

Festivalul de Muzică Clasică în aer liber, ediția a III-a, este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici" și găzduit de Eco-Resort „Butuceni". Evenimentul este susținut de către partenerii strategici — Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0