Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Belarus: Consilierul lui Lukașenko, reținut pentru mită de 200 de mii de dolari

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaНаручники. Cătușe
Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Demnitarul a fost prins în flagrant delict, în momentul în care primea mita în valoare de 200 mii de dolari.

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Comitetul Securității de Stat (KGB) al Republicii Belarus l-a reținut pe consilierul președintelui țării, inspectorul pentru regiunea Grodno, Serghei Rovneiko, scrie Sputnik Belarus cu referire la declarația serviciului respectiv.

„În urma acțiunilor operative de anchetă întreprinse la indicația șefului statului, a fost prins în flagrant delict și reținut consilierul președintelui Republicii Belarus, inspector pentru regiunea Grodno, Rovneiko Serghei Vasilevici, în momentul în care estorca și primea mită în valoare de 200 mii de dolari", a subliniat KGB.

Cine este Serghei Rovneiko

Constantin Rusnac - Sputnik Moldova
Corupţia şi agresivitatea sunt cauzate de incultură. Oare de ce?

Rovneiko a fost numit consilier al președintelui țării — inspector pentru regiunea Grodno — în iunie 2015, venind în această înaltă funcție din cea de șef de direcție în cadrul Comitetului pentru Controlul de Stat al Republicii Belarus.

Totodată, Rovneiko ocupa și funcția de președinte al secției regionale Grodno a „Federației de Box din Belarus" și făcea parte din prezidiul Federației republicane.

Cum a fost reținut Rovneiko

Consilierul prezidențial a fost reținut miercuri de angajații KGB în flagrant, în timp ce primea mită în valoare de 200 mii de dolari.

„Rovneiko a ajuns în vizorul structurilor operative acum mai bine de un an, în contextul unor informații cu privire la luarea de mită, de la diverse persoane, pentru soluționarea unor problemele ce țineau de competența sa", a informat instituția.

Activitatea ilegală a lui Rovneiko a fost documentată cu acordul președintelui Aleksandr Lukașenko.

Comitetul Securității de Stat a intentat un dosar penal pe numele lui Rovneiko în temeiul p. 3 art. 430 Cod Penal al Republicii Belarus. Funcționarul riscă 15 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0