Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Emisiunea „Kilometrul 0": Schimbările de care are nevoie Chișinăul

Abonare
Au mai rămas câteva zile până la desfășurarea turului doi al alegerile primarului de Chișinău. Promisiunile candidaților sunt multe, la fel ca și lucrurile care trebuie schimbate în capitala Republicii Moldova.

Invitații emisiunii, expertul în politici publice Oleg Tofilat, dar și președintele Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement, Aneta Zasavițchi, au punctat câteva aspecte, care, din punctul lor de vedere, nu merg prea bine la Chișinău.

„În calitate de cetățean, vreau să-mi exprim nemulțumirea față de modul în care funcționează transportul public, în municipiul Chișinău. Principala problemă este că nu gândim atunci când organizăm transportul public. În primul rând trebuie să ținem cont de utilizatorul acestui transport. Iar utilizatorul are nevoie de câțiva factori. Primul este viteza cu care circulă. Al doilea este fiabilitatea, adică cât de previzibil este transportul. Trei ar fi cât de accesibil este, adică prețul, iar al patrulea ar fi confortul", a spus Oleg Tofilat, în cadrul emisiunii „Kilometrul 0".

„Situația transportului public este foarte complicată. În fiecare dimineață eu sunt în permanent stres. Mi-e frică să nu întârzii fie la muncă, ori la o întâlnire importantă. Pentru că sunt unele artere care duc spre centru din diferite sectoare. Iar ele se blochează pentru o oră, sau o oră și jumătate. Ca să ajungi la ora 8 la birou, trebuie să ieși din casă cu o oră și douăzeci de minute înainte", a spus Aneta Zasavițchi.

Ce alte probleme are municipiul Chișinău, dar și ce soluții sunt pentru soluționarea acestora, aflați din interviu.

Fluxul de știri
0