Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Află cum poți reduce cantitatea de pesticide din fructe și legume

© Photo : Revista Tango / Paul BuciutaCristian Mărgărit
Cristian Mărgărit - Sputnik Moldova
Abonare
În ce măsură îndepărtarea cojii de pe legumele și fructele pe care urmează să le consumăm reduce cantitatea de substanțe nocive din acestea.
Află cum reduci cantitatea de pesticide din fructe și legume

Suntem obsedați de alimentația sănătoasă, dar nu ne gândim prea mult la ceea ce ajunge în organismul nostru atunci când consumăm legume și fructe proaspete, dar stropite din belșug cu produse chimice pentru a se păstra cât mai mult timp aspectul apetisant. În spațiul virtual sunt răspândite multe remedii și sfaturi care ar reduce din pericolele consumului acestor alimente. Însă, potrivit nutriționistului Cristian Margarit, aceste soluții sunt inutile, dacă vorbim de conținutul de pesticide din interiorul fructelor și legumelor.

"Decojirea poate elimina substanțele cu care au fost "tratate" la exterior fructele sau legumele. Dar în același timp prin îndepărtarea cojii pierdem vitamine, antioxidanți, fibre și minerale benefice pentru sănătate. Cantitatea de pesticide care este în interiorul alimentului nu poate fi redusă decât prin evitarea  folosirii acestor pesticide sau prin respectarea timpilor de recoltare, ce permite pesticidelor să fie eliminate în mare măsură", a explicat nutriționistul.

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0