Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marea Britanie, suspectată de intenția "secretă" de a rămâne în UE

CC0 / Pixabay / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Marea Britanie pare să intenționeze să rămână în Uniunea Europeană, spun euroscepticii care arată că Guvernul a pus deoparte sute de mii de lire sterline pentru alegerile în Parlamentul European.

CHIȘINĂU, 29 mai. Sputnik. Cabinetul britanic este suspectat de intenția "secretă" de a rămâne în Uniunea Europeană, în ciuda Brexit, afirmă The Telegraph.

Aceste gânduri au fost sugerate de eurosceptici în baza faptul că guvernul a deblocat 829 de mii de lire sterline (aproape 946 de mii de euro) pentru "activități legate de alegerile în Parlamentul European".

Theresa May între drapelul UE și cel al Marii Britanii - Sputnik Moldova
Coşmarul Brexit: O a doua perioadă de tranziţie, amânarea ieşirii și ce solicită May

Sursa reamintește că alegerile urmează să aibă loc între 23 și 26 mai 2019, în timp ce Marea Britanie trebuie să părăsească UE cu aproape două luni înainte, pe 29 martie.

Comisia electorală a explicat acordarea de resurse prin "măsuri preventive" și a adăugat că țara probabil nu va participa la alegeri.

La referendumul din 23 iunie 2016, britanicii au decis să părăsească Uniunea Europeană. Negocierile între Londra și Bruxelles privind condițiile Brexit au început la 19 iunie 2017, la aproximativ un an după referendum. Dialogul va continua până în octombrie 2018, după care părțile vor avea șase luni să ratifice acordurile la care au ajuns parlamentele lor naționale.

Soros va pompa milioane de lire pentru a împiedica Brexit — Noi dezvăluiri>>>

Regatul Unit trebuie să părăsească Uniunea Europeană la 29 martie 2019. O perioadă de tranziție se va deschide apoi până la 31 decembrie 2020.

Fluxul de știri
0