Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Stadionul Republican din Capitală ar putea fi desființat și transmis în proprietatea SUA

© Нику ГончарРеспубликанский стадион на улице Тигина
Республиканский стадион на улице Тигина - Sputnik Moldova
Abonare
Stadionul Republican ar putea fi transmis cu titlu oneros în proprietatea Statelor Unite ale Americii, făcând derogare de la legea privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a dat aviz pozitiv.

CHIȘINĂU, 29 mai — Sputnik. Marți, Ministerul Economiei și Infrastructurii a propus pentru dezbateri un proiect de lege cu privire la desființarea Stadionului Republican. Terenul de peste cinci hectare urmează să fie cumpărat de Statele Unite ale Americii pentru construcția unui nou sediu al ambasadei.

”Proiectul de lege are drept scop desființarea Stadionului Republican din municipiul Chişinău, str. Tighina 12, proprietate publică a statului cu suprafaţa de 5,1814 ha (număr cadastral 0100208.277) și asigurarea construcției sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii”, este menționat în nota informativă la proiect.

Octavian Armașu - Sputnik Moldova
Când va avea Moldova un stadion național și unde va fi amplasat

Potrivit autorilor, prin proiectul dat se propune transmiterea, cu titlu oneros, a bunului imobil în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei, prin derogare de la prevederile art. 23 din Legea nr.121-XVI din 4 mai 2007 privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a dat deja aviz pozitiv prin scrisoarea nr. 08/5-09/5620 din 21.04.2018.

Fluxul de știri
0