Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: Rusofobia este o afacere profitabilă

© AP PhotoThis is an aerial view of the five-sided Pentagon building, headquarters of the United States Department of Defense, in Arlington, Va., in 1975
This is an aerial view of the five-sided Pentagon building, headquarters of the United States Department of Defense, in Arlington, Va., in 1975 - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Centrului pentru Conjuncturi Strategice din Moscova a comentat posibila majorare a bugetului Pentagonului prevăzut pentru contracararea „agresiunii din partea Rusiei în regiune”.

CHIȘINĂU, 29 mai — Sputnik. Serviciul Național de Informații al SUA trebuie să afle care sunt „intențiile Rusiei" în raport cu țările-membre ale NATO. Această prevedere a fost inclusă în modificarea la Legea cu privire la bugetul Pentagonului pentru anul 2019, fiind propusă de Raja Krishnamoorthi, membru al Camerei Reprezentanților din SUA.

Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
De ce SUA ne sperie cu un război ruso-american în cazul unirii cu România

În acest scop, finanțarea pentru combaterea „agresiunii din partea Rusiei în regiune" trebuie să fie majorată de la 4,8 miliarde până la 6,3 miliarde de dolari. Se presupune că raportul va fi definitivat peste 90 de zile din data adoptării proiectului de lege. Serviciul Național de Informații urmează să determine cum reacționează Rusia la inițiativa europeană privind neproliferarea. Congresmenul a propus de asemenea să se facă o evaluare a „domeniilor unui posibil dialog cu Rusia".

Directorul Centrului pentru Conjuncturi Strategice, Ivan Konovalov, a venit cu un comentariu privind majorarea constantă a bugetului Pentagonului.

„Bugetul Pentagonului este și așa enorm, însă, evident, Trump intenționează să-l majoreze în continuare — nu se știe cum îl va mări până la sfârșitul mandatului său de președinte. Iar mulți politicieni și congresmeni care își fac cariera prin invocarea „pericolului rusesc" profită de acest lucru. Și aceasta nu este o invenție americană. În Țările Baltice, toată elita politică este ”crescută” pe acest subiect", a spus expertul.

Fluxul de știri
0