Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spun luptătorii MMA despre cazul sportivilor suspectați de omor

© SputnikDenis Palancica
Denis Palancica - Sputnik Moldova
Abonare
Cazul din noaptea de de 18 spre 19 mai, când luptătorii Aurel Ignat și Mihai Pârgaru au fost implicați într-o bătaie soldată cu moartea unui bărbat de 30 de ani, i-a șocat pe colegii acestora.
Ce spun luptătorii MMA despre Aurel Ignat și omorul de care este suspectat

Luptătorul MMA Denis Palancica regretă cele întâmplate și spune că în astfel de situații poate ajunge oricine, indiferent dacă practică sportul sau nu.

„Eu, atnci când am auzit de acest caz, am rămas șocat. Nici nu știu cum aș putea comenta o astfel de situație. Orice sportiv poate să întâlnească provocatori sau oameni care îl jignesc cu vorba. Orice om poate să ajungă în astfel de situații", spune Denis Palancica.

Cert este că în situații de acest gen luptătorii trebuie să știe cum să-și tempereze emoțiile, spune Denis Palancica.

„După acet caz, antrenorul ne-a adunat pe toți și ne-a explicat, timp de 30 de minute, cât de important este să ne abținem atunci când cineva ne provoacă. Mă refer la oamenii simpli, care nu practică sportul. Antrenorul ne-a explicat că noi avem putere, chiar dacă nouă ni se pare că nu avem așa mare putere. Însă noi, dacă suntem sportivi, trebuie să fim un exemplu", adaugă Palancica.

Amintim că un bărbat de 30 de ani a murit după ce a fost bătut de luptătorii Aurel Ignat și Mihai Pârgaru. Cazul a avut loc în noapte de 18 spre 19 mai, în fața unui club de noapte din Chișinău. Victima a fost transportată la spital, iar peste câteva zile a decedat.

Pe numele lui Mihai Pârgaru și Aurel Ignat au fost emise mandate de arest pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, luptătorii riscă până la 15 ani de închisoare.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0