Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea Constituțională a amânat examinarea chestiunii privind limba rusă

© Sputnik / Miroslav RotariCurtae Constituțională
Curtae Constituțională - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională a amânat data examinării sesizării Partidului Liberal cu privire la statutul limbii ruse, stabilit în legislația Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 29 mai — Sputnik. Ședința Curții Constituționale, programată pentru astăzi, în cadrul căreia urma să fie examinată sesizarea Partidului Liberal privind constituționalitatea statutului limbii ruse ca mijloc de comunicare, a fost amânată pentru data de 4 iunie.

„Ședința privind chestiunea statutului limbii ruse în legislația Republicii Moldova a fost amânată pentru data de 4 iunie, ora 14:00", a declarat pentru Sputnik serviciul de presă al Curții Constituționale.

Amintim că deputații din Partidul Liberal au înregistrat în luna ianuarie curent o cerere de examinare a constituționalității mai multor prevederi din legislația care se referă la statutul limbii ruse ca limbă de comunicare — Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, Legea privind modul de publicare şi intrare în vigoare a actelor oficiale, Legea despre adoptarea Regulamentului Parlamentului.

Fluxul de știri
0