Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Noi detalii în cazul atentatului sângeros din Belgia: Cine este atacatorul

© AP Photo / Vitnija SaldavaPoliție
Poliție - Sputnik Moldova
Abonare
Doi polițiști belgieni și un trecător au fost uciși de un atacator în Belgia, acesta luând și un ostatic - alte două persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 29 mai — Sputnik. Bărbatul care a ucis astăzi trei oameni, printre care și doi polițiști la Liege, Belgia, avea 36 de ani și era originar din Rochefort.

Atac armat în Belgia - Sputnik Moldova
Alertă în Belgia: Patru morți, inclusiv doi polițiști, în urma unui atac armat

Atacatorul, Benjamin Hermans, fusese eliberat luni din închisoare. Potrivit Studioinfo.be, infractorul s-ar fi radicalizat în timpul petrecut în penitenciarul din Lantin, Belgia.

Individul fusese arestat în trecut pentru furt, distrugerea proprietății publice și pentru posesie de droguri. Pentru că arăta un comportament deosebit de violent, judecătorii l-au condamnat la privațiune de libertate și pentru trafic de droguri.

Procurorii belgieni îi întocmiseră și un profil psihologic, conform căruia Benjamin Hermans era „instabil". De asemenea, autoritățile au descoperit că atacatorul avusese o copilărie dificilă și că nu mai comunica cu familia sa.

Luni seara, polițiștii belgieni au pornit pe urmele sale pentru o infracțiune minoră comisă în apropiere de Luxemburg. Atacul armat din Liege a urmat după ce individul a fost oprit de poliție pentru un control.

Un polonez a vrut să extermine întreaga elită politică de la Varșovia>>>

Atacatorul a intrat în conflict cu oamenii legii și a reușit să sustragă pistolul unuia dintre ofițeri cu ajutorul unui cuter (freză).

Fluxul de știri
0