Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A bătut până la moarte o bătrână, iar judecătorii din Călărași l-au pus în libertate

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
A bătut până la moarte o bătrână de 78 de ani, iar magistrații Judecătoriei din raionul Călărași l-au absolvit de orice pedeapsă.

CHIŞINĂU, 29 mai — Sputnik. Secția Relații Publice a Procuraturii Generale a anunțat că membrii Curții de Apel Chişinău l-au condamnat la 20 de ani de închisoare pe un locuitor al raionului Călăraşi, după ce anterior magistraţii primei instanţe l-au achitat, deși acesta a comis un intenționat.

Pumn - Sputnik Moldova
Societate
Revoltător: O femeie a fost agresată în public chiar de iubitul ei - Video

Potrivit Procuraturii Generale, crima a avut loc în data de 31 octombrie 2016, în satul Onişcani. Inculpatul a venit la o bătrână ca să-i ceară bani cu împrumut. După ce între cei doi s-a iscat o ceartă, inculpatul a snopit-o în bătăi pe bătrâna, în vârstă de 78 de ani, până a lăsat-o fără suflare.

Prin sentinţa Judecătoriei Călăraşi din 14.08.2017, inculpatul a fost achitat pe motiv că fapta nu a fost comisă de către el.

Procurorii au contestat sentința de achitare, insistând pe condamnarea inculpatului conform învinuirii. Astfel, recent, prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, apelul procurorului a fost admis, inculpatul fiind condamnat la 20 de ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu încasarea în beneficiul statului a cheltuielilor judiciare în sumă de 33 688 lei.

Decizia Curții de Apel este executorie, însă poate fi supusă căilor ordinare de atac la Curtea Supremă de Justiție.

Fluxul de știri
0