Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îți dorești o afacere în agricultură? Cum poți beneficia de 650 de mii de lei de la stat

© SputnikGalina Petrachi
Galina Petrachi - Sputnik Moldova
Abonare
45 de milioane de lei pentru agricultorii începători. Ce trebuie să facă pentru a beneficia de bani de la stat.
Își dorești o afacere în agricultură? Cum poți beneficia de 650 de mii de lei de la stat

Fermierii începători vor putea primi în avans subvenţii de la stat, pentru a-și realiza proiectele de antreprenoriat. Tot ce trebuie să facă pentru a beneficia de bani de la stat este să-și dorească o afacere în domeniul agroalimentar și să elaboreze un plan de afaceri în acest sens. 

„Toți cei care vor dori să beneficieze de acest proiect vor trebui să elaboreze un plan de afaceri, în baza cărora vor fi selectate proiectele. Viitorii beneficiari de proiect trebuie să aibă cunoștințe în domeniu. Dacă nu au cunoștințe în sectorul agroalimentar, au posibilitatea să meargă la companiile de consultanță unde pot face cursuri de pregătire pe sectorul pe care își bazează proiectul. Dacă au aceste cursuri de pregătire, 40 de ore se cere, pot participa. Beneficiarul achită doar 50% din taxa cursurilor pe care trebuie să le facă. Cei care au cunoștințe în domeniul nu trebuie să treacă aceste cursuri", a declarat Galina Petrachi, șefa Direcției Politici și Programe de Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Radio Sputnik Moldova.

Potrivit Galinei Petrachi, în joc sunt puse 45 de milioane de lei, iar fiecare fermier poate beneficia de cel mult 650 mii de lei. Sprijinul financiar va fi oferit în două tranşe. Prima parte va constitui 75% din valoarea subvenţiei şi va fi acordată în momentul semnării contractului, iar cea de-a doua tranşă, de 25%, va fi transferată odată cu lansarea afacerii, termen care nu poate depăşi doi ani.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0