Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedia de la Pohrebeni: Trei minori au ieșit să se plimbe cu barca pe iaz - Video

© Sputnik / Yana ZaharovaТина на воде
Тина на воде - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Scafandrierii au scos de sub apă două corpuri neînsuflețite, cea de-a treia victimă încă este căutată de salvatori.

CHIŞINĂU, 28 mai — Sputnik. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, duminică, în jurul orei 18:00, trei minori, cu vârstele de 9 ani, 11 ani și 7 ani, s-au înecat într-un bazin acvatic din localitatea Pohrebeni, raionul Orhei.

Potrivit anchetei, copii au fost văzuți într-o barcă trecând iazul, iar ulterior hainele acestora au fost găsite pe mal. Salvatorii au fost alertați în seara zilei de ieri pentru a efectua lucrări subacvatice. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de scafandri din cadrul IGSU. Angajații Inspectoratului din cadrul Detașamentului căutare salvare nr. 1 și nr.2, dar și pompierii din Direcția Situații Excepționale Orhei au lucrat toată noaptea pentru a recupera cadavrele copiilor.

Pentru ca activitatea acestora să nu fie întreruptă de condițiile nocturne, a fost instalat un turn de iluminare. După aproape 12 ore de căutări continue, salvatorii au recuperat în această dimineață, la ora 8:00 corpurile neînsuflețite ale doi băieți, cei care aveau vârsta de 9 și 11 ani. Scafandrierii muncesc în continuare pentru a recupera trupul băiatului în vârstă de 7 ani.

Toate circumstanțele în cazul decesului celor trei minor sunt investigate de organele de drept.

Fluxul de știri
0