Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șoc: Act de vandalism la Galeria Tretyakov din Moscova

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A fost deteriorată serios o capodoperă a picturii ruse.

CHIȘINĂU, 26 mai — Sputnik.  La Galeria Tretyakov din Moscova, tezaureria artelor plastice naționale, în noaptea trecută a fost vandalizată o oleografie, comunică RIA Novosti.

Elena Gherman - Sputnik Moldova
Soprana Elena Gherman: politicienii nu vin la Operă - merg la Cricova

Făptașul este acum în custodia poliției. Gardienii galeriei l-au reținut după ce acela a spart sticla protectoare și a cauzat tabloului daune serioase.

Surse din organele de drept au precizat pentru agenție că este vorba despre celebra lucrare a lui Ilya Repin ”Ioan cel Groaznic își ucide fiul”.

Aceeași operă a mai avut de suferit cu circa un secol în urmă, în 1913, când un fanatic religios a spintecat-o cu câteva lovituri de cuțit.

De această dată, cel puțin potrivit ipotezei de moment, de vină ar fi alcoolul consumat de vizitator înainte de a intra în sala de expoziție.

Nu se știe ce a provocat furia bărbatului, poate scena sângeroasă redată de pictor, dar, înarmându-se cu un suport metalic al barierei de protecție, el a lovit de căteva ori sticla suprapusă tabloului.

Cioburile au tăiat pânza în trei locuri, dar figurile eroilor nu au avut de suferit. Acum lucrarea "Ioan cel Groaznic își ucide fiul" se află în atelierele de restaurare.

Inculpatul riscă o amendă de până la 3 milioane de ruble (circa 50 mii de dolari) și muncă forțată în folosul comunității timp de 400 de ore sau până la trei ani privațiune de libertate, transmite RIA Novosti.

© Sputnik / Павел Балабанов / Accesați arhiva multimediaIlya Repin, ”Ioan cel Groaznic își ucide fiul”
Șoc: Act de vandalism la Galeria Tretyakov din Moscova - Sputnik Moldova
Ilya Repin, ”Ioan cel Groaznic își ucide fiul”

 

Fluxul de știri
0